01/11/2017

EERSTEKLAS APPARATUUR VOOR HYATT REGENCY AMSTERDAM

Net voor de zomervakantie van 2017 opende het Hyatt Regency Amsterdam officieel zijn deuren.  Het prestigieuze vijfsterrenhotel aan de Sarphatistraat staat op de plek van het voormalige Emma Kinderziekenhuis. Bazelmans AVR kreeg de opdracht om de publieke ruimtes, de foyer en conference zalen uit te rusten met state-of-the-art vaste installaties. 

Herontwikkeling Emma Kinderziekenhuis
Hyatt Regency Amsterdam is het derde hotel in de hoofdstad dat onder de internationale Hyatt-vlag valt. Projectontwikkelaar Aedes Real Estate had oorspronkelijk een herontwikkeling van 3,5 jaar voor ogen. Uiteindelijk duurde het project 7,5 jaar. Het resultaat springt direct in het oog. Zo is een deel van de 19e-eeuwse gevels prachtig geïntegreerd in het nieuwe ontwerp. Onderscheidend zijn de geglazuurde, keramische tegels met opvallende raampartijen.

Knipoog naar rijke geschiedenis 
Het ‘natuurlijke’ design van het hotel is een knipoog naar de rijke geschiedenis van de Amsterdamse Plantagebuurt en ademt tegelijkertijd de sfeer uit van de hedendaagse 24/7 lifestyle. In die lobby domineert de kleur groen. Niet alleen in banken, vloerkleden en tegels, maar ook door de vele plantenbakken. Absolute blikvanger is een ‘levende muur’ in de lobby met een lengte van 12 meter. De kamers en de suites zijn gedecoreerd met bonte, botanische kunstwerken. 

Mensen verbinden
Hyatt Regency Amsterdam heeft 7 bouwlagen, inclusief de ondergrondse parkeergarage die plaats biedt aan 40 auto’s. Op de begane grond bevinden zich de receptie, de lobby, bar & lounge, de binnentuin, de conferentiezalen en de gym & spa. De 211 comfortabele kamers – inclusief de 15 suites – en de Hyatt Regency Club zijn gesitueerd op de bovenste 5 bouwlagen. Doelstelling van het Hyatt Regency is om mensen te verbinden. Dat kan met een snelle koffieafspraak, een event in de conferentiezalen of een unieke culinaire ervaring in restaurant en bar Mama Makan.

Maatwerk in audiovisuele apparatuur
Voor projectontwikkelaar Aedes Real Estate is het Hyatt Regency Amsterdam een high-end project. Maatwerk staat in alle facetten van dit prestigieuze herontwikkelingsproject hoog in het vaandel. Ook voor de audiovisuele apparatuur valt de keuze op kwalitatief hoogwaardig maatwerk. Aan Bazelmans AVR de eer om het ontwerp, de planning en de installatie van de vaste installaties voor zijn rekening te nemen. Zonder dat de bouwwerkzaamheden vertraging oplopen, gaan onze professionals aan de slag met: een muziekinstallatie in de publieke ruimtes die vanuit een centrale locatie aangestuurd kan worden, state-of-the-art presentatiefaciliteiten (licht, beeld en geluid) in de conferentiezalen en een levensgroot videoscherm voor in de foyer.

 

Opdrachtgever: Aedes Real Estate

 

Delen op:
Vestiging Veldhoven
Vestiging Amstelveen
De Run 4537
Kuiperij 3
5503 LT Veldhoven
1185 XS Amstelveen
tel. 040 25 44 222
tel. 020 44 15 060
fax 040 25 44 733
fax 020 64 04 370